Schrijf beoordeling

Ewout de Koning

Aantal beoordelingen: 22

 • 09-09-2020 Ciska Calis Vesting Finance Ewout heeft mij ingewerkt in AFAS/Profit en daarnaast ons systeem verbeterd, geoptimaliseerd en geautomatiseerd. Zijn uitgebreide kennis van AFAS en andere systemen maakt hem veelzijdig, daarnaast houdt hij oog voor de complexiteit van het bedrijf. Hij is zeer oplossingsgericht, hakt knopen door en kan overleggen op elk niveau. Zijn kundigheid zorgt ervoor dat alle afdelingen zijn input waarderen. Ewout staat altijd klaar om te helpen en haalt het beste in anderen naar boven. Zijn enthousiasme en doorzettingsvermogen hebben ervoor gezorgd dat AFAS “leeft” binnen de organisatie. Bovenal is Ewout een fijn en sociaal mens, waarmee het prettig samenwerken is.
 • 09-06-2017 Onno Bergsma Time 2 Improve Met veel plezier heb ik met Ewout samengewerkt bij de Omgevingsdienst Haaglanden. Ewout heeft zich bewezen als een kundig AFAS expert, welke niet alleen de kennis maar ook zijn ervaring bij andere klanten met zich meebrengt. Hij denkt actief mee vanuit de klant, ontzorgt, werkt gestructureerd en stopt pas als hij de oplossing gevonden heeft. Daarnaast is Ewout communicatief vaardig, sociaal en gewoon een fijne man om mee samen te werken. Ik kan Ewout dan ook van harte aanbevelen.
 • 24-06-2016 Martijn Baars Rabo Vastgoedgroep Samen met Ewout heb ik het conversie traject van ADP PersonnelView naar Afas Profit getrokken. Ewout is een kei in conversies, erg punctueel, kundig en bovendien een fijn persoon om mee samen te werken. Uiteindelijk is de conversie foutloos verlopen en hebben we de beschikking over een goed naslagwerk. Voor conversie trajecten zou ik Ewout absoluut aanbevelen!
 • 04-02-2016 Mirjam Kreuger NVD Beveiligingsgroep Ewout heeft ons geadviseerd, ondersteund en geholpen, nadat wij al 2 jaar met HRM Profit werkte. Ik heb Ewout leren kennen als een serieuze en rustige persoonlijkheid die met mij meedenkt als gebruiker. Dit vanuit de visie die ik heb op HR-gebied, binnen onze organisatie. Hij bekijkt en onderzoekt de diverse mogelijkheden en draagt actief bij aan oplossingen, zodat mijn wensen in gebruik worden genomen. Door de inzet van Ewout haal ik zoveel mogelijk uit het pakket, waardoor ik mij op de HR zaken kan richten. In Ewout vind ik hier een goede (strategische) sparingspartner aangaande het digitaliseren van HR-werkzaamheden en processen. Ewout helpt daadwerkelijk bij en met de inrichting, hetgeen ik niet altijd even sterk bij AFAS zelf vind. Hij denkt met mij mee als klant en niet (alleen) aan het pakket.
 • 17-09-2015 Marian Lemstra-Roks Twynstra Gudde Ik heb Ewout leren kennen als een rustig en vriendelijk persoon. Hij kan zich goed inleven in de wensen en eisen van onze organisatie ten aanzien van Profit. Hij is creatief en zoekt met zijn enorme kennis van Profit samen met ons naar de beste oplossing en houdt daarbij een goed zicht op de processen. Ik werk met veel plezier met Ewout samen!
 • 07-09-2015 Jan Strengers Twynstra Gudde Ewout is een prettig mens om mee samen te werken. Hij begrijpt de aard van onze business erg snel. hij is creatief, rustig en gedreven. Hij heeft een flinke kennis niet alleen van Afas maar ook van algemenere IT technische zaken. Deze kennis en zijn creativiteit en vindingrijkheid hebben ons enorm geholpen bij het vinden van oplossingen voor zaken die in 1e instantie niet binnen de standaard Afas oplossing leken te passen. Voor ons is deze Afas partner een Twynstra Gudde partner!
 • 03-09-2015 Nicole Niemeijer Digital United Ik heb Ewout ervaren als een rustige en gedegen Afas specialitst. Hij had ruime ervaring met Profit en heeft voor ons de eerste realisatie waargemaakt met Insite binnen de organisatie, ik heb dit ervaren als zeer prettig. Samen hebben we de processen doorlopen en besproken. Tijdens het 'live' gaan met Insite was Ewout goed te bereiken als achterban bij de eerste knelpunten. Voor de volgende stap in Insite zullen wij zeker weer een beroep doen op Ewout!
 • 02-09-2015 Esther Sturkenboom Digital United In het voorjaar/zomer heb ik vanuit Digital United samengewerkt met Ewout de Koning. Opdracht was het binnen een kort tijdbestek, met weinig budget Insite in te zetten voor onze organisatie voor een aantal HRM en Finance Processen. Mijn ervaringen met Ewout zijn zeer positief. Hij komt zijn afspraken na, heeft een goede kennis van de mogelijkheden van AFAS en levert goed werk af. Zelfs soms in de avond en in het weekend heeft hij nog zaken voor ons opgepakt. Mede dankzij zijn inspanningen hebben we een organisatie van bijna 300 medewerkers werkend met Insite.
 • 05-02-2015 Tessa de Jong Stichting Zorggroep Elde Ewout is een erg prettig persoon om mee samen te werken. Hij heeft diepgaande kennis over Afas en speciaal over de mogelijkheden binnen Insite. Hij neemt voldoende tijd om de vraag/probleemstelling te achterhalen en denkt mee in de processen van onze organisatie. Ewout maakt zoveel mogelijk gebruik van de faciliteiten die beschikbaar zijn binnen Afas, maar zoekt mogelijkheden buiten de gebaande wegen wanneer dit nodig blijkt. Ewout heeft ons veel vooruitgang en wijsheid gebracht. Als mens is hij prettig en rustig, en hij heeft veel geduld en kan op een goede wijze uitleggen wat er uitgevoerd is. Wij zijn een erg tevreden klant.
 • 20-10-2014 Ivo Muller TMC Holding Ewout helpt ons bij het opzetten van AFAS InSite. Naast zijn deskundigheid en ervaring is hij erg gedreven en zet hij het klantbelang altijd voorop. Ik ben erg tevreden over hem.
 • 20-10-2014 Robert Vooren Bake Five Zeer prettige samenwerking, Ewout is een zeer ervaren Profit (InSite) gebruiker die denkt in oplossingen.
 • 23-05-2014 Robert van Engelenburg Optimo ERP Met Ewout hebben wij inmiddels een aantal trajecten samengewerkt. Hij is in staat om de processen van onze opdrachtgevers op een goede manier te vertalen naar de optimale inrichting in Profit. Ewout heeft niet alleen veel kennis van Profit, maar door zijn achtergrond ook veel technische IT kennis wat enorm van toegevoegde waarde is bij oa analyses, scripts, InSite etc. Wij hopen nog jarenlang met Ewout te kunnen samenwerken.
 • 28-04-2014 K. Wensveen TeekensKarstens Advocaten B.V. Ewout de Koning is via Verhoeve Consultancy B.V. bij ons op locatie geweest om het vakantiedagensysteem anders in te richten. Wij hebben meerdere problemen ondervonden met het onderscheid in wettelijke en bovenwettelijke vakantiedagen. Dit is met de hulp van Ewout, naar alle tevredenheid van onze werknemers, opgelost. Ewout is vriendelijk, servicegericht en hij denkt met het bedrijf mee.
 • 17-04-2014 Astrid den Hoed Pensioenfonds Horeca&Catering Ik werk nu anderhalf jaar samen met Ewout die ons naar volle tevredenheid heeft geholpen met de inrichting van diverse HRM-modules binnen Profit. Daarnaast heeft hij mij in mijn functie als salarisadministrateur ook bijgestaan bij de overgang naar nieuwe loonjaren binnen Payroll. De laatste tijd heb ik intensief met Ewout samengewerkt om de nacalculatie (declaratie) module te implementeren binnen ons pensioenfonds. Zijn kennis en expertise hebben ervoor gezorgd dat dit probleemloos verlopen is, realisatie is inmiddels een feit. Ewout is heel ervaren, denkt in oplossingen en is daarnaast ook nog eens een heel prettig persoon om mee samen te werken. Altijd even geduldig en goedgehumeurd. Jammer dat hij ons gaat verlaten, maar fijn te weten dat wij in de toekomst - mocht dat nodig zijn - altijd een beroep op hem kunnen doen.
 • 14-03-2014 Bas van de Westeringh Brezan Automaterialen Ewout heeft voor ons MSS en SSS ingericht, inclusief de bijbehorende arbeidsvoorwaardelijke brieven gekoppeld aan workflows. Hij heeft gedegen kennis van de mogelijkheden binnen Profit/Insite/Outsite. Door zijn ervaring en onze wensen op juiste wijze te combineren heeft hij voor ons een uitstekende inrichting gedaan. Het denken in praktische en simpele oplossingen zorgde dat hij dit traject voor ons goed te wist managen. De titel Expert is bij Ewout zeker van toepassing.
 • 11-03-2014 Monique Bolleboom Pensioenfonds Horeca & Catering Ik werk nu ruim een jaar samen met Ewout aan de implementatie van diverse modules in profit. Ewout is altijd bereid een vraag direct op te lossen en mee te denken in het proces zoals PH&C dit voor ogen ziet. Daarbij is hij duidelijk in wat wel en niet kan worden opgelost en altijd bezig om toch een oplossing te vinden binnen de grenzen van het systeem. Hij is duidelijk in zijn uitleg en heeft zeer zeker kennis van zaken. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik ontzettend blij ben met zijn hulp.
 • 03-02-2014 Marcel Sieval BISLIFE Ewout de Koning heeft voor ons de urenregistratie via AFAS INSITE ingeregeld, waarbij een externe tool ingepast moest worden voor berekening van onregelmatigheidsuren. Deze implementatie is goed en binnen de gestelde tijd verlopen, ondanks wat haken en ogen m.b.t. de externe tool die door AFAS was aanbevolen. Door drukte was het niet altijd mogelijk om overdag e.e.a. te regelen, maar dat was geen probleem, Ewout heeft ook in de avonduren en zelfs in het weekend een aantal zaken kunnen inregelen. De samenwerking was zeer professioneel en prettig. We zijn voorzien van een heldere instructie van de door Ewout aangebrachte inrichting. Kortom: BISLIFE is een zeer tevreden klant!
 • 08-11-2013 Brian Zschusschen ArbeidsRendement Centrum Het ArbeidsRendement Centrum adviseert, ondersteunt en begeleidt organisaties bij het in- en uitvoeren van een resultaatgericht- en rendement verhogend personeelsbeleid. Ewout heb ik bij mijn vorige werkgever leren kennen als een zeer prettig en vakkundig persoon. Ewout is erg sterk in het meedenken en het bedenken van concrete en pragmatische oplossingen op het gebied van het HRM proces en levert waardevolle suggesties ter verbetering van deze processen. Nu Ewout als zelfstandig AFAS Expert werkzaam is trekken wij regelmatig gezamenlijk op om organisaties te ondersteunen bij de optimalisering van hun HRM proces. Onze competenties zijn volledig complementair aan elkaar. Mijn IT kennis op HRM gebied stopt waar die van Ewout begint. Ik zorg voor de vakinhoudelijk HRM kennis en Ewout maakt het IT technisch verder af. Ewout kan zowel zelfstandig als in teamverband werken en is analytisch erg sterk. Ewout stelt het belang van de opdrachtgever voorop en handelt hier ook naar. Hierdoor kan snel geacteerd worden en kunnen eventuele stagnatie in het project worden voorkomen. Dit levert niet alleen tijdwinst op, maar verhoogt tevens het rendement van de opdrachtgever!!
 • 01-11-2013 Berry Deurhof Pensioenfonds Horeca en Catering Binnen PHENC zijn we meen ik 1,5 jaar geleden overgestapt op Profit. Sindsdien zijn er op veel gebieden updates en inrichtingen binnen Profit doorgevoerd. Zelf ben ik sinds 6 maanden werkzaam bij PHENC en voor het eerst in mijn carriere met Profit in aanraking gekomen. De uitvoerige kennis, goede manier van kennisoverdracht en hoge mate van flexibiliteit van Ewout zorgen ervoor dat de kennis bij mij binnen korte tijd op goed niveau zijn gekomen. Ewout is een zeer prettig persoon om mee samen te werken, ook op dagen dat hij niet op kantoor is, is hij altijd bereikbaar om vragen te beantwoorden. Wat mij betreft een goede basis voor de toekomst, wanneer wij een AFAS Expert nodig hebben.
 • 01-10-2013 Veronique Leemans HRM EXTRA BV Bij het Pensioenfonds voor Horeca en Catering heb ik intensief met Ewout samengewerkt. Ewout kan m.i. terecht worden omschreven als Afas Expert en is buitengewoon plezierig in de samenwerking Veel inhoudelijke kennis, denkt mee en weet de vertaling te maken van 'mogelijke toepassingen' naar 'wenselijke toepassingen' en daarmee naar het praktische gebruik. Ewout is gericht op oplossingen en wordt in het denken hierover niet belemmert door restricties.
 • 30-11-2012 Gerard de Groot Probiblio Ik heb Ewout leren kennen in de periode dat wij bij Capability het technisch en functioneel beheer voor deze organisatie uitvoerde, persoonlijk vind ik Ewout een fijne en ook door de organisatie gewaardeerde collega. Als team-player was zijn inzet altijd bovenmatig en met passie, alles was een uitdaging en niets te veel. Het bouwen en \\ of coördineren van middle ware, koppelingen van derden(verzuimsignaal) met getconectoren en ondersteuning op de werkplek. Ewout weet door zijn werkwijze en persoonlijke betrokkenheid het beste uit mensen te halen wat tot uiting kwam bij de implementatie van Profit bij Capability. Heeft oog voor processen en werk stromen en kan die goed vertalen naar een werkzame inrichting. Hij heeft een goede mix van eigenschappen om complexe projecten te managen.
 • 29-11-2012 Herman du Rieu Converge Ewout is een door de praktijk gevormde en erg praktisch ingestelde projectleider, heeft een flexibele instelling en zeer veel ervaring met implementaties van Profit. Hij is altijd gericht op vooruitgang en optimalisatie binnen het systeem en de organisatie.

Over Ewout de Koning

Ervaren teamplayer met ruime IT kennis, management skills en internationale ervaring. Sterk bij organisatieverandering en aanpassen van werkprocessen. Ik bezit ruime AFAS Profit kennis en ervaring. Bij de Capability groep 2008 t/m 2011 was ik verantwoordelijk voor het opzetten en onderhouden van ICT beleid voor de holding en de business units. Daarnaast heb ik AFAS Profit geïmplementeerd als volledige ERP suite voor de gehele organisatie (P&O: HRM, Payroll, Sales support: CRM, Financiële administratie: Financieel, projecten, Contract administratie: Projecten en Abonnementen). Vanaf 2012 werk ik als zelfstandig ondernemer en als gecertificeerd AFAS Expert. Ik ben dagelijks/fulltime met klant processen en AFAS Profit bezig, ik ondersteun klanten bij het implementeren en optimaliseren van Profit functionaliteit. Tevens ondersteun ik in het uitrollen van nieuwe modules en het koppelen van andere systemen aan AFAS Profit. Door mijn ruime ervaring en expertise is het voor de klant prettig om met mij te werken, ik denk mee en borg dat we meest optimale keuze/inrichting voor de klant neerzetten. Ik heb ruime pakketkennis van AFAS en andere pakketten die in de markt worden gebruikt. Inrichtingskennis van alle beschikbare modules, HRM en Payroll, eHRM met ESS, MSS en SSS, InSite, Outsite, CRM, Logistiek, Projecten, Financieel, Abonnementen, vrije inrichting, Autorisatie, Connectoren. Ik heb ruime bedrijfskundige kennis: Ik ben 18 jaar werkzaam geweest als ICT manager bij een grote multinational, hierin ben ik in een internationaal verband/teams bezig geweest om alle bedrijfsprocessen binnen dit bedrijf te optimaliseren, mijn expertise zat hierin vooral in SAP ERP implementaties bij de verschillende bedrijfsonderdelen.

Adres